Fyllda av aktiviteter, upplevelser & njutning

Äventyrsweekend med familjen

Information

Ta en weekend med hela familjen på Två Halvöar i nordvästra Skåne och upplev fantastisk natur och spännande äventyr. Börja helgen på Bjärehalvön och Norrvikens Trädgårdar. Berömt för sina trädgårdar i olika stilar, skapade av Rudolf Abelin redan i början av 1900-talet. Trädgårdarna bjuder på upplevelser för alla sinnen. Här finns även möjlighet att äta mat omsorgsfullt tillagad på råvaror från regionen. På menyn finns också anpassade rätter för små magar. Norrviken har mycket att upptäcka för alla så stanna så länge benen håller. Vila sedan upp er inför morgondagen på någon av de många hotell eller boenden som finns på Två Halvöar.

Dagen därpå tar ni er till Ängelholm och hjärtat av Skälderviken. Här upptäcker ni Järnvägens museum i lokstallet från 1898, där ångloken förr fyllde på sina kol- och vattenförråd. Idag ett modernt upplevelsemuseum där hela familjen kan följa med på äventyr och lära sig om järnvägens historia. Därefter väntar Ängelholms stadskärna och ett rikt utbud av unika butiker och välkända kedjor. Ät mat på någon av stadens många restauranger och ta er sedan till ert boende och spendera natten inför sista dagen på weekenden.

Denna avslutar ni med att ta er ut till Nimis av Lars Wilks på Kullahalvön. Ett unikt konstverk i form av ett mäktigt träslott i den självständiga staten Ladonien. Det kontroversiella konstverket är byggt av drivved och gamla träplankor. I närheten ligger även skulpturen Arx, som är byggd av stenar och betong. Ställ bilen på den närliggande parkeringen och vandra sedan ut till Nimis. Njut av häftig natur och mäktiga upplevelser, och gärna en medhavd fika, innan det är dags att bege sig tillbaka.

Galleri

Packlista

Vandringsskor

Förkunskaper

Inga särskilda
Please set Geocoding API key before using this widget.