Fyllda av aktiviteter, upplevelser & njutning

En resa genom det kreativa Två Halvöar

Information

Gillar du keramik och konst i alla dess former? Då har Två Halvöar massor att erbjuda! Naturen, lugnet och det speciella ljuset som det pratas om på Två Halvöar har lockat mängder med konstnärer att bosätta sig här för att finna ro och inspiration. 

Påbörja din weekend i keramikhuvudstaden Höganäs, hem för kanske ett av världens mest kända keramiska varumärke, Höganäs Keramik. Om du kommer söderifrån bör du på vägen dit stanna för ett besök på Kakelfabriken i Viken som gör fantastiskt fint handgjort kakel. Väl i Höganäs finns en av Sveriges största och finaste keramiksamlingar på Höganäs museum. Därtill ligger Keramiskt Center i Höganäs som säljer verk av många av bygdens småskaliga keramiker. 

När du känner dig klar i Höganäs bär det vidare mot Ängelholm, för att besöka två grymma keramiska konstnärer. Pyttan Åberg på Åbergskrukmakeri, samt Sofia Nilsson som så sent som 2020 vann kulturpriset i staden för sitt skapande, därtill är hon den enda lergöksmakaren i bygden! Därefter lämnar du keramiken för nu, hittar ett mysigt hotell i stadskärnan och laddar upp inför nästa dag på konstäventyret. 

Före du beger dig mot Bjärehalvön stannar du till hos kungliga hovets ljusleverantör Skånska Stearinljusfabriken, ett riktigt smultronställe! Väl på Bjärehalvön finns en bra blandning av konstnärer. Du bör göra ett besök hos den rikskände konstnären Sven Lingardsz. Efter att ha skådat hans traditionsförankrade måleri passar det bra att åka till spetsen på Bjäre för ett besök på Konsthallen Fabriken och Torekovs ramverkstad. Här passar det även bra att ta en paus och insupa atmosfären på något av alla mysiga fik i byn innan hemfärden, här är det nämligen hisnande vackert oavsett årstid!

Galleri

Packlista

Sköna skor

Förkunskaper

Please set Geocoding API key before using this widget.